Compact én krachtig strijken met de Braun CareStyle Compact

22 oktober 2018
Braun CareStyle Compact stoomgenerator
Anker

[]

Een stoomgenerator is een stoomstrijkijzer bovenop een groot reservoir water en genereert een veel krachtigere stoom die tot diep in de vezels van de kledij dringt. Kreuken verdwijnen als sneeuw voor de zon én door het grote waterreservoir kan je blijven strijken zonder constant het reservoir te moeten bijvullen.

Heb je wekelijks bergen strijkwerk? Dan is een stoomgenerator de juiste keuze voor jou. Je strijkt veel sneller en je zal al snel merken dat je deze niet meer kan missen tijdens het strijken!

Een klein nadeel van een stoomgenerator? Door het grote waterreservoir neemt deze wat meer plaats in beslag. Maar voor dat probleem heeft Braun dé perfecte oplossing gevonden: de CareStyle Compact.

Anker

[]

Anker

[]

Bespaar tijd én ruimte met de Braun CareStyle stoomgenerator

De Braun CareStyle Compact is een stuk kleiner dan andere stoomgeneratoren, maar daarom niet minder krachtig. Dankzij de unieke verticale vormgeving bespaar je 50 % ruimte. Deze stoomgenerator staat nooit in de weg, ook niet op je strijkplank. Na gebruik berg je haar gemakkelijk op in zelfs kleine kasten.

2x zo klein, maar ook 2x sneller! De CareStyle Compact produceert ondanks zijn compacte formaat dubbel zoveel stoom dankzij de DoubleSteam technologie. Alle kledij dubbel zo snel kreukvrij, in één beweging! Ook de unieke FreeGlide 3D strijkzool draagt bij tot het 2 keer zo snel strijken. De afgeronde strijkzool glijdt moeiteloos over verschillende stoffen, knopen, ritsen en andere obstakels zonder vast te geraken. Ook achterwaarts. Het design ervan is geïnspireerd op dat van een gestroomlijnde snowboard.

Anker

[]

Braun CareStyle Compact stoomgenerator

Weet je soms niet op welke instelling je een topje in een delicate stof moet strijken? Via de iCare technologie is dat probleem ook opgelost. Het strijkijzer kiest automatisch de juiste temperatuur volgens de soort textiel. Je kledij wordt optimaal beschermd, zonder te hoeven wachten tot het ijzer voldoende opgewarmd of afgekoeld is.

Deze krachtige stoomgenerator heeft een ingebouwde antikalkfilter zodat ontkalken overbodig is. Zonder kalkafzetting op het verwarmingselement en de strijkzool gaat je stoomgenerator 5x langer mee. En dat is mooi meegenomen. Via de functie verticaal stomen fris je snel licht gekreukte kledij op. Zonder te hoeven sleuren met de strijkplank.

Anker

[]

Braun CareStyle Compact stoomgenerator

Nog meer handige functies?

 • Een constante stoom van 110 of 120 gr/min. en extra stoomstoot van 300 of 350 gr/min… Vaarwel kreuken!
 • Handige digitale druppelstop die de temperatuur van de strijkzool efficiënter regelt. Zo komt er enkel stoom uit de strijkzool en geen water die natte plekken op je kledij veroorzaakt.
 • Ga je even iets anders doen of staat er iemand aan de deur tijdens het strijken? Geen nood. De CareStyle Compact schakelt zichzelf uit na 10 minuten.
 • Voor stoffen die minder snel kreuken, zoals wol, zijde en synthetische stoffen, heb je minder stoom nodig. Bespaar tot 30 % energie door de eco-knop in te drukken.
 • De Silent technologie zorgt voor een stillere werking.
 • Een vermogen van 2 200 W en een stoomdruk van 5 bar.
 • Continu bijvulbaar waterreservoir met een capaciteit van 1.3 liter.
 • Gebruiksklaar in 2 min.
 • Draagvergrendeling en handige oplossing om het snoer op te bergen.
Anker

[]

Welke CareStyle Compact stoomgenerator kies jij?

Anker

[]

Waarom strijken met stoom?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe toestel om te strijken kan je kiezen tussen een stoomstrijkijzer of stoomgenerator. Beide toestellen genereren stoom om zo gemakkelijker en sneller te strijken.

De stoom hydrateert de vezels van de kledij en maakt ze een beetje vochtig, waardoor het strijken makkelijker gaat en kreuken sneller verdwijnen. Hoe meer stoom, hoe sneller de kreuken verdwijnen. Met een krachtige stoomgenerator moet je maar één keer over hardnekkige kreuken gaan om ze glad te strijken. Voor écht moeilijk te verwijderen plooien kan je de stoomstoot gebruiken. Dat is een extra krachtige stoomafgifte van enkele seconden.

Hoeveel stoom moet je gebruiken tijdens het strijken? Zoek de gulden middenweg naargelang de soort stof en hoe die gekreukt is. Met te weinig stoom zal je de kreuken niet allemaal glad krijgen, met te veel stoom wordt de kledij en je strijkplank nat.

5 Strijktips

 1. Bescherm je stoomgenerator en strijkzool optimaal door het reservoir te vullen met de helft leidingwater en de helft gedemineraliseerd water.
 2. Strijk eerst met stoom om de kreuken glad te maken en daarna zonder stoom om de kledij te drogen.
 3. Probeer kledij zoveel mogelijk binnenstebuiten te strijken. Dat geldt vooral voor delicate stoffen, jeans en t-shirts met prints.
 4. Klaar met strijken? Giet het resterende strijkwater uit het reservoir. De meeste stoomgeneratoren hebben een afneembaar waterreservoir zodat je deze gemakkelijk kan uitgieten.
 5. Bespaar jezelf heel wat strijkwerk door de was onmiddellijk op de hangen als je het uit de wasmachine haalt. Hang jeansbroeken op aan de pijpen, strijk stof zoveel mogelijk glad met de hand, hang een hemd aan de kapstok te drogen,…
Anker

[]

Braun stoomgenerator

Op zoek naar een andere krachtige stoomgenerator?

Naast de CareStyle Compact stoomgenerator heeft Braun nog een aantal grotere en krachtigere stoomgenerators. De CareStyle serie bestaat verder nog uit CareStyle 7, CareStyle 5 en CareStyle 3 stoomgeneratoren. De ene produceert wat krachtigere stoom dan de andere. Welke je kiest, hangt af van hoe vaak en hoe veel je (wekelijks) moet strijken.

Geniet na aankoop van een CareStyle stoomgenerator altijd van 4 jaar garantie. Alle modellen zijn voorzien van een afgeronde 3D strijkzool die zonder problemen én in alle richtingen over verschillende soorten textiel en obstakels zoals knopen en ritsen glijdt.

Dankzij de iCare-technologie hoef je nooit meer de temperatuur in te stellen en strijk je delicate stoffen nooit meer te warm. Het strijkijzer kiest automatisch de juiste temperatuur om je kledij optimaal te beschermen.

Anker

[]

Braun CareStyle Compact stoomgenerator

Braun CareStyle Compact

Bespaar tijd én ruimte: 2x sneller strijken en super compact opbergen.

Braun CareStyle 7

Braun CareStyle 7

De krachtigste stoomgenerator van Braun. Alle plooien en kreuken supersnel glad gestreken en 4x sneller ontkalken voor een langere levensduur.

Braun CareStyle 5

Braun CareStyle 5

Meer stoomkracht en dus nóg sneller strijken! De CareStyle 5 stoomgenerator van Braun is bekroond met de Plus X Award.

Braun CareStyle 3

Braun CareStyle 3

Compact en smal design, maar met een groot waterreservoir van 2 liter voor eindeloos strijkplezier.

Vind jouw nieuwe krachtige stoomgenerator van Braun.

Anker

[]

Braun stoomgenerator